1. Ulusal Sağlık Yönetimi Öğrenci Kongresi - SAYOK 2023
  
  İstanbul
  17-18.KASIM,2023
     
KATEGORİ  
Öğrenci Kongreleri
YER   İstanbul
TARİH   17-18.KASIM.2023
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
-Demiroğlu Bilim Üniversitesi
-Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi
-Sağlık Yönetimi Gelişim Platformu (SayGel)

ETKİNLİK MERKEZİ   İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sağlık
Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   www.sayok.org.tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Sağlık yönetimi bölümünden mezun olan öğrencinin öncelikle kariyer yolunu seçebilecek düzeyde bu kariyer yolları konusunda bilgi-görgü sahibi olabilmesi gerekmektedir. Bu imkânı sağlayabilecek kanalların aranması ve tartışılması bu kongrenin amaçlarından birini oluşturacaktır. Diğer taraftan farklı sağlık yönetimi alanlarında araştırma yapabilmeyi öğrenmek, araştırma yapmayı deneyimlemek, yaptıklarını sunmak öğrencilere akademiyi bizzat yaşama imkânı sunacaktır. Lisans ve lisans üstü öğrencilerinin sunumları ile katılımıyla bunu gerçekleştirmek bir diğer amacımız. Sağlık yönetiminin farklı alanlarına öğrencilerin daha güçlü şekilde hazırlanması için sektör-üniversite ve öğrenci oluşumları ortaklığında nelerin yapılabileceğini de bu kongrede tartışmayı umut ediyoruz. Öte yandan sağlık yönetimi lisans ve lisansüstü öğrencilerinin bir kısmı da gelecekte akademik bir kariyer yapmak üzere seçim yapacağından, alanı ile ilgili bilimsel kongrelerde çalışmalarını sunmalarının gelecekteki akademik yaşamlarında büyük bir avantaj sağlayacağı düşünülmektedir. Sağlık yönetimi bölüm öğrencilerinin farklı üniversitelerde okuyan meslektaşları ile bir araya gelmesi farklı üniversiteler arasında işbirliklerinin yapılmasına, alan ile ilgili yapılacak güncel gelişmelere katkı yapılmasına ve farklı öğrenci profillerinin karşılıklı fikir alışverişinde bulunmasına vesile olacaktır.

Kongremizin amacı, Türkiye’nin farklı üniversitelerinde sağlık yönetimi bölümünü okumakta olan lisans ve lisansüstü öğrencilerinin, bilimsel bilgi, beceri ve tecrübelerini “Sağlık Yönetiminin Geleceği” bağlamında ulusal düzeyde paylaşımına zemin hazırlamaktır. Aynı zamanda kongrede, sağlık yöneticilerinin geçmişteki deneyimi, gelecekteki rolü ve gelişimi ile ilgili önemine vurgu yaparak sağlık yöneticiliğinin ulusal düzeyde istihdamına ve profesyonel meslekleşme sürecine katkı yapmak da hedeflenmektedir. Konu ile ilgili bilimsel bir literatürün oluşması adına, kongremize değerli konukların katılımı ile yapılacak panel ve oturumlarla “Sağlık Yönetiminin Geleceği” konusu ulusal düzeyde farklı perspektifler ile ele alınacaktır. Siz değerli lisans ve lisansüstü sağlık yönetimi öğrencileri, “Sağlık Yönetiminin Geleceği” temalı çalışmalarınızla kongremize katkı yapmanızı beklemekteyiz.

Bu gerekçelerle, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Demiroğlu Bilim Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Sağlık Yönetimi Gelişim Platformu (SayGel) işbirliği ile İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü ev sahipliğinde 17-18 Kasım 2023 tarihlerinde İstanbul’da birincisini gerçekleştireceğimiz kongremizin ana temasını “Sağlık Yönetiminin Geleceği” olarak belirlemiş bulunmaktayız.

Kongremize katılımınız bizi onurlandıracaktır. Kongremizin sağlık yönetimi alanına katkı sağlaması temennisi ile…

Geri