4. Uluslararası Sürdürülebilir Gelişme Çerçevesinde “Kırsal Alanlar
  ve Ekoloji” Kongresi - RUDESU2023
 
  4th International Rural Areas and Ecology Congress Within The Framework of Sustainable Development
  Girne / K.K.T.C. / ONLINE
  5-6.EKİM,2023
     
KATEGORİ  
Çevre
YER   Girne / K.K.T.C. / ONLINE
TARİH   5-6.EKİM.2023
DÜZENLEYEN KURULUŞ   İKSAD İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü

ETKİNLİK MERKEZİ   The Olive Tree Otel / ONLINE
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   www.iensci.org/rudesu
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Bilim İnsanları

1·IKSAD Enstitüsü (İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü)’nün yürütücülüğünde The Olive Tree Hotel (Girne-KKTC)’de gerçekleştirilecek olan kongreye ilişkin tüm kongre hizmetleri IKSAD Yayınevi tarafından yürütülecektir. “IV. Uluslararası Sürdürülebilir Gelişme Çerçevesinde “Kırsal Alanlar ve Ekoloji” Kongresi (RUDESU2023)” kapsamında, yurt içinden ve yurt dışından nitelikli bilim insanlarını bir araya getirmek, Kırsal Alan Ekosistemleri öncelikli olmak üzere Doğa Bilimleri ile Ekoloji Bilimleri konusunda değerli araştırmaları sunmak, bilgileri paylaşmak ve uluslararası ortak bir platform oluşturmak amaçlanmaktadır.

2.Kongre, 05-06 Ekim 2023 tarihleri arasında çevrimiçi ve yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir.

3.Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde katılımlı ve yüz yüze 18-20 Eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve kısaltması MACODESU2015 olan 1.Sürdürülebilir Deniz ve Kıyı Alanları Gelişimi" başlıklı Uluslararası Konferans’ın devamı olarak, 2.Uluslararası Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Çerçevesinde “KENT” ve “EKOLOJİ” (CEDESU2021) başlıklı kongre, Uzaktan erişimli (online) olmak üzere 2-3 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilmiş ve K.T.Ü.’nin ev sahipliğinde yapılmıştır. 3. Uluslararası Sürdürülebilir Gelişme Çerçevesinde “Dağ ve Ekoloji” Kongresi (MEDESU2022)” ise 20-21 Ekim 2022 tarihleri arasında çevrimiçi (on line) olarak gerçekleştirilmiş olup yine Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliliğinde gerçekleştirilmiştir. Her üç Uluslararası Konferans ve Kongre, katılımlı ve başarılı bir şekilde tamamlanmış olup her üç uluslararası etkinlik kapsamında özet, tam metin ve panel ve exhibition kitapları yayınlanmıştır.

4.Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan kongre ile Doğa Bilimleri çatısı altında yer alan tüm disiplinlerin yanı sıra Sosyal ve Beşeri Bilimler ile Mimarlık Bilimleri gibi disiplinleri de bir araya getirerek ortak bir dil ve vizyonun oluşturulması, bilimsel ve teknik tartışmaların yapılabilmesi, interdisipliner ve multidisipliner çalışmalarla Kırsal alanlar ile barındırdığı ekosistemlere yönelik çok yönlü bilgi paylaşımının sağlanması amaçlanmaktadır.

5.RUDESU2023, gerek bilim ve danışma kurulu gerekse de katılımcı ülke çeşitliliği bakımından doçentlik ve profesörlük kadrolarına atanmak da dâhil olmak üzere, ilgili Kurumların akademik yükselme kriterlerini karşılamaktadır. Ayrıca kongrede sunulan bildiriler, Akademik Teşvik Kapsamında da değerlendirilmektedir.

Geri