2. Uluslararası Ege Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Kongresi
  2nd International Congress of Ege Social Sciences Graduate Students
  İzmir / ONLINE
  29-31.MAYIS,2023
     
KATEGORİ  
Öğrenci Kongreleri
YER   İzmir / ONLINE
TARİH   29-31.MAYIS.2023
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

ETKİNLİK MERKEZİ   Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler
Enstitüsü / ONLINE
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   sosbilen.ege.edu.tr/tr-17555/.html
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında lisansüstü düzeyde bilim insanı ve uzman yetiştirmek, aynı zamanda nitelikli bilimsel çalışmalar yapmak amacıyla 1982 yılında kurulmuştur. 40 yıllık köklü geçmişiyle Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022 yılı itibariyle sosyal bilimler alanında ilk uluslararası lisansüstü öğrenci kongresini organize etmiştir. İlk kongremize, sosyal bilimlerin farklı alanlarından çok sayıda lisansüstü öğrenci katılım sağlamış, sunulan bildiriler özet ve tam metin bildiri kitapları olarak basılmıştır. Bu yıl ikincisini düzenleyecek olmanın mutluluğunu yaşadığımız kongremizin amacı, sosyal bilimler alanında çalışmalar yapan lisansüstü öğrencilerin uluslararası akademik bir organizasyon kapsamında çalışmalarını sunmalarını ve alanlarındaki akademisyenler ile bir araya gelmelerini sağlamaktır. Kongremiz, 6 Şubat tarihinde yaşamış olduğumuz deprem felaketi sonrası içerisinde bulunduğumuz koşullar ve hibrit eğitim süreçleri dikkate alınarak hibrit olarak planlanmıştır.

Kongremize katılım ücretsizdir.
Kongre dilleri Türkçe, İngilizce ve Almanca’dır.
Kongremize gönderilen tüm bildiri özetleri hakem değerlendirmesinden geçecektir. İçerik, bilimsellik ve yazım kuralları açılarından hakemler tarafından uygun görülen bildiri sahipleri kongremizde sunum yapmaya hak kazanacaklardır. Sunulan bildirilerin tümünü içeren ISBN numaralı özet bildiri kitabı yayınlanacaktır.
Yazım kurallarına uygun olarak hazırlanan özetler egesosbilenkongre@gmail.com e-posta adresine gönderilmelidir.
Tam metin gönderimi isteğe bağlı olup, yazım kurallarına uygun olarak hazırlanan tam metinler uluslararası endeksli bir dergi olan Ege Stratejik Araştırmalar Dergisi ve ulusal hakemli dergi statüsünde olan Ege Sosyal Bilimler Dergisi’ne gönderilmeleri ve hakem değerlendirmeleri sonrası uygun bulunmaları halinde kongre özel sayılarında basılmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.
Kongremizde katılımcılar tek yazarlı veya ortak yazar olarak en fazla 1 bildiri ile katılım gerçekleştirebilirler.
Katılımcıların bir lisansüstü programa kayıtlı öğrenci statüsünde olmaları gerekmektedir. Özetler gönderilirken katılımcının öğrenci olduğunu gösteren bir belge de mutlaka e-posta’nın ekinde yer almalıdır.
Öğrencilerin tez danışmanları veya diğer öğretim üyeleri ile ortak çalışma hazırlamaları durumunda, ilk yazarın lisansüstü öğrenci olması gerekmektedir.
Özet gönderilirken yüzyüze ve çevrimiçi sunum seçeneklerinden hangisinin tercih edildiği mutlaka belirtilmelidir.
Kongrede sunum yapan tüm bildiri sahiplerine katılım sertifikası hazırlanarak e-posta yoluyla iletilecektir.
Bildiriler aşağıdaki anabilim dallarından birinde hazırlanmış olabilir. Kongremiz disiplinler arası çalışmalara da açıktır.

Geri