Küreselleşen Dünyada Girişimcilik Kongresi 2023
  Entrepreneurship in a Globalized World Congress 2023
  İstanbul / ONLINE
  8-10.HAZİRAN,2023
     
KATEGORİ  
İktisadi ve İdari Bilimler
YER   İstanbul / ONLINE
TARİH   8-10.HAZİRAN.2023
DÜZENLEYEN KURULUŞ   İstanbul Topkapı Üniversitesi
ETKİNLİK MERKEZİ   İstanbul Topkapı Üniversitesi Kazlıçeşme
Kampüsü / ONLINE
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   www.topkapi.edu.tr/tr-TR/home-ana-sayfa/147642
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Küreselleşen Dünyada Girişimcilik Kongresi 2023, İstanbul Topkapı Üniversitesi (Topkapı) tarafından hem İstanbul'da bizzat hem de online olarak, 8-10 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek hibrit ve çift kör hakem değerlendirmeli uluslararası bir etkinlik olacaktır. Kongrenin ana dili İngilizce olmakla birlikte Türkçe oturumlar da bulunacaktır. Oturumlar yüz yüze veya Zoom/Teams üzerinden online olarak yapılacaktır.

Pandemi sonrası bir döneme ilerlerken böyle bir kongrenin gereği ortaya çıkmaktadır. Covid-19 krizi, yol açtığı tüm dehşetiyle aynı zamanda düşünme ve yeniden icat etme fırsatı sunmaktadır. Bir noktada, uluslararası seyahat tamamen durdurulmuş ve sanki asla “normale” dönülmeyecekmiş gibi bir lojistik kriz ortaya çıkmıştı. Bunun işletmeler ve girişimciler, özellikle de sınır ötesi bağlantılı olanlar üzerindeki etkisi çok büyüktü. Önceki büyük krizlere benzer şekilde, Pandemi yeni kayıtlı şirketlerin sayısında önemli bir düşüşe neden olurken, aynı zamanda yakın tarihli bir Dünya Bankası raporunda (2022) bildirildiği üzere, fonlara erişim ve fonların varlığı kısıtlandığı için inovasyonu da azaltmıştı. Gelişmekte olan ülkelerin nispeten daha zengin ve daha çok kaynağa sahip ülkelerden daha fazla etkilendiği de açıktı. Johns Hopkins Technology Ventures Direktörü Wyskiel'in belirttiği gibi, Pandemi aynı zamanda girişimciliğin ve yeniliğin önemini göstermek için bir fırsattı: "Girişimciliğin özü, karşılanmamış bir ihtiyacı tespit etmek ve mümkün olan en hızlı şekilde hareket ederek pazara anlamlı ürünleri ulaştırmaktır. COVID-19 salgını gibi kriz durumlarında toplumun ihtiyaç duyduğu şey tam olarak budur.” Pandeminin haricinde, 2008 Küresel Mali Krizi sırasında benzer soruları gündeme getiren benzer eğilimler görülmüş ve belki daha bölgesel bir düzeyde, Ukrayna çatışması girişimcilik ve inovasyonla karşılaştırılabilir sorular sormaktadır. Bu tür akut etkilerin yanı sıra krizler, ekonomiler üzerinde genellikle kazançlarda ve iş yaratmada düşüşle sonuçlanan daha uzun vadeli olumsuz etkilere de neden olur. Yine girişimcilik bu amaca yönelik stratejik seçeneklerden biri olarak öne çıkmaktadır.

Bu kongre ile, krizler ile girişimcilik ve yenilikçilik arasındaki özel ilişki üzerine tartışmalara ve çalışmalara bir alan sunmak istiyoruz. Aşağıda kısıtlayıcı olmayan bir konu listesi yer almaktadır:

Girişimciliğin Geleceği
Kurumsal Girişimcilik ve Kurum İçi Girişimcilik
Girişimcilik ve Yenilik
Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik
Dijital Girişimcilik
Girişimcilik Ekosistemleri
Krizlerde Girişimcilik
Aile İşletmeleri ve Karşılaşılan Sorunlar
Kadın Girişimciler
Cinsiyet ve Girişimcilik
LGBTQİ+ ve Girişimcilik
Startuplar, Küçük İşletmeler ve Karşılaşılan Sorunlar
Göçmen Girişimciler
Küresel Girişimciler
Geç Girişimciler ve Serbest Meslek
Genç Girişimciler
Yükselen Ekonomilerde Girişimcilik
Din, Girişim ve Girişimcilik
Sosyal Girişimcilik
Girişimcilikte Liderlik Zorlukları
Avrupa Birliği, Girişim ve Girişimcilik Politikaları
Girişimcilerin Finansal Zorlukları
Girişimci Vizeleri ve Küresel Hareketlilik

Kongre, konuyla ilgili yerli ve yabancı tüm akademisyen ve araştırmacılara açıktır.

Geri