1. Türkiye Dinler Tarihi Kongresi
  
  Ankara
  29-30.EYLÜL,2023
     
KATEGORİ  
Din
YER   Ankara
TARİH   29-30.EYLÜL.2023
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Türkiye Dinler Tarihi Derneği
-Ankara Üniversitesi
-Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   kongre.tahr.com.tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Türkiye’de, Dinler Tarihi kültürünün, bilgisinin ve düşüncesinin gelişmesine, anlaşılmasına ve yaygınlaşmasına ortam hazırlamak, akademik faaliyetlerde ve yayınlarda bulunmak, Türk Dinler Tarihçileri arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak gibi amaçlarla halen Onursal Başkan Prof. Dr. Abdurrahman Küçük’ün öncülüğünde 1993 yılında Ankara’da kurulan Türkiye Dinler Tarihi Derneği, önceki yıllarda düzenlediği sempozyumlar, konferanslar, seminerler ve yaptığı yayınlarla belirlediği hedefleri gerçekleştirme çabası içinde olmuştur. Dernek, Türk Dinler Tarihçilerinin yurt dışında tanınmasına, faaliyetlerinin ve çalışmalarının uluslararası platformlarda temsil edilmesine katkı sağlamak için uluslararası paydaşları olan Avrupa Din Bilimleri Derneği (European Association for the Study of Religions / EASR) ve Uluslararası Dinler Tarihi Derneği (International Association for the History of Religions / IAHR) ile akademik işbirliği de yapmaktadır.

I. Türkiye Dinler Tarihi Kongresi, “Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılı” ve “Türkiye Dinler Tarihi Derneği’nin 30. Yılı” münasebetiyle, yurt içinden ve yurt dışından Dinler Tarihi alanına katkı sağlayan bilim insanlarını bir araya getirmek, görüş, bilgi ve üretilen akademik bilgilerin paylaşılmasına ortam hazırlamak, Cumhuriyetin 100. yılında Dinler Tarihi çalışmalarının geldiği noktayı, Dinler Tarihi alanına katkı sağlayan çalışmaları, bu çalışmaların tanıtılmasını, İlahiyat eğitim-öğretimine, birlikte yaşam kültürüne katkılarını, elde edilen kazanımları değerlendirebilmek, öncelikli çalışma konularının belirlenmesine fırsat oluşturmak için planlanmaktadır. Bunun yanında kongre yurt içinden ve yurt dışından Dinler Tarihi alanında çalışan ve bu alana katkı sağlayan bilim insanlarının bir araya gelerek, bilgi, tecrübe paylaşımına ve akademik işbirliklerine ortam sağlayacaktır.

Kongrenin, geleneksel hale getirilmesi planlanmaktadır.

Bu çerçevede I. Türkiye Dinler Tarihi Kongresi; Türkiye Dinler Tarihi Derneği ev sahipliğinde Ankara Üniversitesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi işbirliği ile 29-30 Eylül 2023 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecektir.

Geri