Şiddet Döngüsü ve Çözüm Önerileri Sempozyumu
  
  Samsun
  23-24.ARALIK,2023
     
KATEGORİ  
Multidisipliner
YER   Samsun
TARİH   23-24.ARALIK.2023
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü

ETKİNLİK MERKEZİ   OMÜ Kurupelit Kampüsü Atatürk Kongre
ve Kültür Merkezi
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   siddetsempozyumu.omu.edu.tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli katılımcılar,

Bu sempozyumu düzenleme amacımız, bir kısır döngü haline gelen şiddetin çözüm yollarına odaklanmak; geçmişin yaralarını sarmak, negatif kültürel aktarımın önüne geçmek için geçmişle gelecek arasında bir köprü vazifesi üstlenmektir.

Şiddet kendini doğuran, müdahale edilmediği sürece yeniden üretilen; yeni şiddet biçimlerinin üretilmesini destekleyen bir olgudur.

Şiddet üzerine yapılan çalışmalar, konunun dinamizmi ve çok boyutlu olması nedeniyle sıkça ele alınarak güncellenmeye ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Eğitim, Hukuk, İlahiyat ve diğer tüm alanlardan çözüme katkı sunacak disipliner ve disiplinler arası tebliğler düzenleyeceğimiz sempozyum kapsamında değerlendirilecektir. Bu amaçla siz değerli katılımcıları 23-24 Aralık 2023 tarihinde Samsun’da düzenlenecek olan “Şiddet Döngüsü ve Çözüm Önerileri” başlıklı sempozyuma davet etmekten onur duyarız.

Sempozyum bildirileri özet metinleri sempozyum tarihinden önce; tam metin bildirileri ise aynı yıl içerisinde sempozyum kitabında basılacaktır.

Prof. Dr. Yavuz ÜNAL


___________________________________

Günümüz dünyasında şiddet olgusu, artarak kendini göstermeye devam etmektedir. Aile, kamu ve sosyal alanların hemen hepsinde şiddetin bir yönüyle karşılaşılmaktadır. Şiddet konusuyla ilgili birçok araştırma-çalışma yapılmasına rağmen sorunların temeline inilmediği sadece şiddetin görünüm alanıyla ilgili çalışmalar yapıldığı gözlemlenmektedir. Bu gerçekten hareketle içinden çıkılmaz bir “döngü” haline gelen şiddet konusuyla ilgili OMÜ Rektörlüğü tarafından 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde “Şiddet Döngüsü ve Çözüm Önerileri” sempozyumu düzenlenecektir. Sempozyumun temel amacı, şiddetin arkasında yatan olguları ve çözüm önerilerini disiplinler arası bakış açısıyla ele almak ve üniversite, eğitimci ve bilim insanlarının yanı sıra şiddet ile ilgili çalışma yapan birimleri bir araya getirmektir. Sempozyum programında, davetli konuşmacıların yanı sıra sözlü sunumlar ve poster sunumları yer alacaktır.

Dr. Öğr. Üyesi Bekir ÖZÜDOĞRU

Geri