Türkiye’de Sıfır Atık: Tespitler, Beklentiler ve Fırsatlar
  Ulusal Kongre
  
  ONLINE
  18-19.ŞUBAT,2023
     
KATEGORİ  
Çevre
YER   ONLINE
TARİH   18-19.ŞUBAT.2023
DÜZENLEYEN KURULUŞ   İstanbul Arel Üniversitesi
ETKİNLİK MERKEZİ   ONLINE
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   usam.arel.edu.tr/turkiyede-sifir-atik-tespitler-beklentiler-ve-firsatlar/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
AMAÇ VE KAPSAM

Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu tespitler nüfusu hızla artan ve gelişmekte olan ülkemiz için de son derece önemlidir. Ülkemiz için doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi ortaya çıkmaktadır. Ülkemizde sıfır atık yaklaşımının esas alınması ile verimliliğin artması, maliyetlerin azaltılması, çevresel risklerle baş edilmesi ve ekolojik dengenin korunmasına katkı sağlanması mümkün olabilecektir.

Sıfır atık kapsamında ilerleme sağlanabilmesi için akademi, iş dünyası ve yerel ve merkezi yönetimlerin iş birliği ile mevcut durumun gerçekçi bir şekilde analizi ve risklerin tespit edilmesi, alınması gereken önlemlerin tartışılması gerekmektedir.
Bu bağlamda, 18-19 Şubat 2023 tarihlerinde İstanbul Arel Üniversitesi tarafından proje ortaklarıyla müşterek ulusal bir kongre planlanmıştır.
Türkçe ve çevrimiçi olarak düzenlenecek Kongre’ye katılım ücretsizdir.

Geri