EKMUD 2023 11. Türkiye EKMUD Bilimsel Kongresi
  
  Girne / K.K.T.C.
  3-7.MAYIS,2023
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   Girne / K.K.T.C.
TARİH   3-7.MAYIS.2023
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği

ETKİNLİK MERKEZİ   Acapulco Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Valör Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   www.ekmud2023.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarım,

11. Türkiye EKMUD Kongresi 3-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında Acapulco Kongre Merkezi, Girne/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilecektir.

Kongrenin ilk gününde alanımızın uygulama ve sorunlarına yönelik, faydalı olacağını düşündüğümüz ücretsiz kurslar düzenlenecektir. Sınırlı sayıda katılımcının yer alacağı bu kurslarda kursiyerler, konunun uzmanları ile interaktif olarak tartışarak sorularına ve sorunlarına yanıt bulabilme imkanına sahip olabileceklerdir.

Kongremizde; Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlık alanında yeni ortaya çıkan salgınlar, viral enfeksiyonlar, dirençli mikroorganizmalar, immunsüpresyon oluşturan hastalıklar ve tıbbi müdahalelerde enfeksiyonların önlenmesi ve yönetimi gibi pek çok konuda güncel sorunlar ve çözüm önerileri tartışılacaktır. Bu toplantılarda en güncel bilimsel literatür paylaşımının yanı sıra, yuvarlak masa toplantıları ve zor vaka tartışması oturumları ile günlük pratiğimizde karşılaşılan ve çözmekte zorlandığımız durumlar enine boyuna incelenecektir. Ayrıca kıdemli hocalarımızın akademik ve paramedikal alanlarda tecrübe paylaşımının olacağı “Ustalar ve Çıraklar” oturumu ile sahip oldukları birikimleri genç meslektaşlarımıza paylaşabilecekleri oturumlarla kongremiz daha da zenginleşecektir.

Çok sayıda bilimsel bildiri ve sözlü sunumlar ile ülkemizin her yöresindeki ilginç vakalar ve yenilikçi çalışmalar hakkında bilgi sahibi olacağız. Yurtdışından katılan yazılı ve sözlü bildiriler ile uluslararsı niteliği gittikçe güçlenen kongremizin yeni bilimsel çalışmalar için ortaklık zemini oluşturacağına inanıyoruz.

Kongremizin özellikle genç meslektaşlarımızın bilimsel bilgilerini artırmaktan başka meslektaşlarımız arasındaki bağları güçlendireceğine inanıyoruz. Bu yıl da asistan ve uzmanlara yönelik kongre katılım, yol ve konaklamayı içeren ve mümkün olan en yüksek sayıda meslektaşımıza fırsat verecek şekilde burslarımız devam edecektir.

Sözlü sunu ve bildirilere Türkiye EKMUD tarafından verilen ödüller devam ederken, kongre sırasında duyurulacak yeni ödüller de olacaktır. Genç yaşta kaybettiğimiz çok değerli hocamız Prof. Dr. Hasan Salih Zeki Aksu adına, ailesinin maddi desteğini sağladığı, değerlendirilmesi bilimsel komisyon tarafından yapılan “En Başarılı Çalışma” ödülü bu yıl beşinci kez verilecektir.

Bilimsel programı yanında sosyal programlarda da keyifli vakit geçireceğinize inandığımız kongremizde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

3-7 Mayıs 2023’te Ada’da görüşmek üzere, saygılarımızla.


Prof. Dr. İrfan Şencan
Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği Başkanı

Geri