UKASS 2022 3. Uluslararası Kentsel Araştırmalar Kongresi
  3rd International Urban Research Congress
  Aksaray / ONLINE
  21-22.KASIM,2022
     
KATEGORİ  
Multidisipliner
YER   Aksaray / ONLINE
TARİH   21-22.KASIM.2022
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -İKSAD İktisadi Kalkınma ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü
-Aksaray Üniversitesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Aksaray Üniversitesi / ONLINE
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   tr.iksadkongre.com/ukass2022
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
DEĞERLİ BİLİM İNSANLARI

Aksaray Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan “III.Uluslararası Kentsel Araştırmalar Kongresi (UKASS2022), Aksaray Valiliği ve Belediyesi tarafından desteklenmekte olup, IKSAD Yayınevi tarafından kongre hizmetleri yürütülecektir. Kongre kapsamında, yurt içinden ve yurt dışından nitelikli bilim insanlarını bir araya getirerek kentlerin geçmişten günümüze kadar gelişimi ile sorunlarını bilimsel olarak tartışmak ve bu konuda değerli araştırmaları sunmak, bilgileri paylaşmak ve uluslararası ortak bir platform oluşturmak amaçlanmaktadır.

Kongre, 21-22 Kasım 2022 tarihleri arasında çevrimiçi ve yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir.

Amasya Üniversitesi’nin ev sahipliliğinde 1.Kentsel Araştırmalar Sempozyumu (UKASS), 24-26 Haziran 2015 tarihleri arasında katılımlı yüz yüze olarak “Tarihi Kentler” başlığı altında düzenlenmiştir. II.Kentsel Araştırmalar Sempozyumu ise Siirt Üniversitesi’nin ev sahipliliğinde katılımlı ve yüz yüze 26-28 Eylül 2019 (UKASS 2019) tarihleri arasında “Kentlere Dair Genel Bilgiler” başlıklı olarak düzenlenmiş olup Uluslararası Yayınevi olan “Gece Kitaplığı” tarafından Kongre Kitapçığının basımı yapılmıştır üstlenilmiştir. 1. ve 2. Kentsel Araştırmalar Kongre Serilerinin devamı olarak 3. Uluslararası Kentsel Araştırmalar Kongresi, “Kent Tarihi”, “Kent Ekolojisi”, “Kent Planlaması”, “Kentsel Sürdürülebilirlik” ve “Kent Yönetimi”, konularında (UKASS2022) Uzaktan erişimli (online) ve Yüz yüze (hibrit uygulama) olmak üzere 21-22 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Her iki Uluslararası Konferans ve Kongre, katılımlı ve başarılı bir şekilde tamamlanmış olup 1.Kentsel Araştırmalar Konferansı (UKASS1995)’nda yapılan sunumların sunucuları tarafından farklı dergi ve kitaplarda basımları yapılmış, 2.Kentsel Araştırmalar Kongresi (UKASS2009)’nde yapılan sunumlar ise Uluslararası Gece Kitaplığı tarafından üstlenilmiş fakat tüm katılımcılar sunumlarını Uluslararası Kitap Bölümü olarak yayınlanmıştır yayınlatmıştır.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan kongre ile Kent Bilimleri çatısı altında yer alan Şehir ve Bölge Planlama, Mimarlık ve Peyzaj Mimarlığı Meslek disiplinleri başta olmak üzere Sosyal ve Beşeri Bilimler ile Mühendislik Bilimleri gibi disiplinleri de bir araya getirerek ortak bir dil ve vizyonun oluşturulmasının sağlanması hedeflenmekte, bilimsel ve teknik tartışmaların yapılabilmesi, interdisipliner ve multidisipliner çalışmalarla kentsel ekosistemlere yönelik çok yönlü bilgi paylaşımının sağlanması amaçlanmaktadır.

Geri