18. Fizyoterapide Gelişmeler Kongresi
  
  Ankara
  8-11.EYLÜL,2022
     
KATEGORİ  
Sağlık
YER   Ankara
TARİH   8-11.EYLÜL.2022
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi

ETKİNLİK MERKEZİ   The Ankara Otel
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Flap Tour
ETKİNLİK WEB SAYFASI   fizyoterapidegelismeler.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Sayın Meslektaşlarımız,

Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi tarafından 8-11 Eylül 2022 tarihleri arasında The Ankara Otel, Ankara’da Uluslararası katılımlı olarak düzenlenecek olan 18.Fizyoterapide Gelişmeler Kongresi’ne sizleri davet etmekten ve sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyacağız.

İki yılda bir gerçekleştirilen kongremiz Covid-19 pandemisi nedeni ile ertelendi. İçinde bulunduğumuz koşulların iyileşiyor olması, sosyal birlikteliklere olan özlem ve bilimsel mesleki gücümüzün görünür olması için, mesleğimiz adına anlamı büyük olan “8 Eylül Dünya Fizyoterapi Günü” nü başlangıç seçerek, 4 gün sürecek kongremizi yüz yüze yapma kararı aldık.

Bilindiği üzere fizyoterapistin dokunduğu tedavi alanları arttıkça uygulamalara ilişkin eğitim yöntemleri, sağlık çalışanlarıyla transdisipliner çalışma prensipleri, hasta seçimi, hastanın ve yakınlarının bilgilendirilmesi, uygulamaların teknolojik ve küresel değişimlerle farklılaşması, uygulamayı takiben hasta takibi ve yaşam boyu öğrenme gibi konular çok daha önemli hale gelmektedir. Bu alanlardaki klinik bilgi ve becerinin kazandırılması, uygulamaların beklenen yetkinlik ve yeterlikle yapılmasını sağlar. Diğer yandan, fizyoterapi rehabilitasyon sadece hasta birey veya hastalık için değil, sağlıklı birey ve toplum için de önemli ve gereklidir. Bu düşüncelerle kongremizin teması “Hastalıkta ve Sağlıkta Fizyoterapi Rehabilitasyon” olarak belirlenmiştir. Bilgi aktarımının ve tecrübelerin paylaşımını sağlamak amacıyla düzenlenen kongremizde, meslektaşlarımızın ve fizyoterapist adaylarının desteği hedeflerimize ulaşmada yol gösterici olacaktır.

3 gün süresince, fizyoterapinin çok çeşitli alanlarına yönelik zengin ve doyurucu oturumlarla donatacağımız kongremizde pek çok teorik, uygulamalı bilgi ve arkasından farklı ilgi alanlarında yapacağımız workshoplar ile katılımcılarımızı ilgili konulardaki ulusal ve uluslararası otörlerle bir araya getirmeye çalışacağız. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Omurga Cerrahisi, Beyin Cerrahisi, Nöroloji, Ortopedi, Beslenme ve Diyetetik, Psikoloji gibi alanlardan farklı disiplinlerin bir araya geleceği kongremizde, bu alanlarda çalışmaları olan saygın bilim insanlarının bilgi ve tecrübelerini paylaşması ile katılımcılarımıza klinik, akademik ve eğitim hayatlarında yeni bakış açıları kazandırmayı hedefliyoruz.

İlk kez düzenlenecek 1.Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Öğrenci Vaka Yarışmasını da kongremizde gerçekleştirecek, fizyoterapist adaylarına bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırma yolunda adım atmış olacağız, heyecanlıyız.

Tüm meslektaşlarımızı, fizyoterapist adaylarını ve sağlık çalışanlarını davet ettiğimiz kongremizde bilimsel programın dışındaki saatler için de bizlere yakışır nitelikte ortamlar sağlamak amacındayız.

Tüm dünyada sosyal hayatın durduğu, bütün toplantı ve kongrelerin ertelenmek zorunda kaldığı tatsız günlerin ardından, 61 yıldır süren mesleki serüveni bu günlere taşıyanlar ile fizyoterapistlerin yuvası olan Türkiye’nin ilk Fakültesi tarafından “Fakülte” olarak ilk kez düzenleyeceğimiz, 08-11 Eylül 2022 tarihinde geleneksel 18.Fizyoterapide Gelişmeler Kongresi’nde Ankara’da buluşmak üzere hepinize sağlıklı günler diliyoruz.

Prof. Dr. Özlem Ülger
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Fakültesi Dekanı
Kongre Başkanı

Geri