13. Uluslararası Sağlık ve Hastane Yönetimi Kongresi
 
  13th International Congress on Health and Hospital Management
  Antalya / Kemer / ONLINE
  30.KASIM-3.ARALIK,2022
     
KATEGORİ  
Sağlık
YER   Antalya / Kemer / ONLINE
TARİH   30.KASIM-3.ARALIK.2022
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Sağlık Akademisyenleri Derneği
-University of North Carolina-Pembroke

ETKİNLİK MERKEZİ   Amara Deluxe Resort Otel / ONLINE
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Dünya Kongre
ETKİNLİK WEB SAYFASI   www.hsyk-antalya.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarımız,

Sizleri Sağlık Akademisyenleri Derneği (SAD) ve Kuzey Karolina Pembroke Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 13. Uluslararası Sağlık Yönetimi Kongresine davet etmekten mutluluk duyarız. Bu yılın kongre Ana teması ‘Sağlık Finansmanında Çağdaş Yaklaşımlar ve Mevzuatta Yenilikler’ olacaktır. Kongremiz 30 Kasım- 03 Aralık 2022 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşecektir. Türkiye ve farklı ülkelerden çok sayıda katılımcı beklediğimiz bu yılki kongremizin, birçok sunum, tartışma ve yeni bilgilerle diğer kongrelerimizden daha yoğun ve verimli geçeceğini düşünmekteyiz.

Hepimizin bildiği gibi dünya genelinde sağlık harcamalarında ciddi artışlar söz konusudur. Bugün birçok sağlık kuruluşunun karşı karşıya kaldığı mali kısıtlamalar ve yükselen maliyetler göz önüne alındığında, birçok kuruluş performanslarını geliştirecek kurumsal değişikliklere gitmek, beceri geliştirmek ve davranış güçlendirmek zorundadır. Değişimler hem maddi hem de klinik performansa yönelik olmalıdır. Giderek artan maliyetler, teknolojik gelişmeler ve yönetmelikler birçok sağlık kuruluşunda değişimi zorunlu hale getirmiştir. Bu koşullarda sektörde var olabilmek gittikçe zorlayıcı bir hal almıştır. Artık sağlık kuruluşları finans yönetimini en etkin bir biçimde yapmalı, mevzuatta sıklıkla değişen uygulamaları yakından takip etmelidir. Aslında Donald Berwick'in de dediği gibi harcamaların % 20 ila % 30'unun israf olduğu ve israfın en önemli nedeninin de hastaların gereksiz yere tedavi edilmesi, hizmet sunumunda koordinasyonun yeterli olmayışı, idari sistemin pahalı ve karmaşık bir yapıya sahip olması, hizmet sunumunda yer alan kuralların karmaşıklığı ve sahtekârlık olduğu görülmektedir.

Dolayısıyla Türkiye’de de küresel eğilimlere paralel olarak karar verme düzeyindeki aktörlerin son dönemlerde sıklıkla sağlık hizmetlerinde kalite ve israfı önlemeye odaklı değer bazlı ödeme yöntemlerini vurgulaması hatta diğer ödeme yöntemlerine göre üstünlüklerini öne sürmesi, önümüzdeki günlerde ülkemizde de değer bazlı ödeme örneklerini görmemizin olası olduğunu ortaya koyuyor. Ancak acaba bu ödeme yöntemine sağlık sistemi, sağlık hizmeti sunucuları, sağlık hizmetini finanse edenler olarak ne kadar hazırız? Hangi sağlık durumları için hangi sağlık sonuçlarını nasıl ölçeceğimizi biliyor muyuz? Değer bazlı ödeme sistemlerinin kalbini oluşturan hali hazırda var olan kalite ve akreditasyon sistemlerinden nasıl yararlanacağız? Buna ne kadar hazırız? Sağlık sistemimiz hastaların hizmeti aldıktan sonra da takip edilmesini gerektiren bu sisteme ne kadar uygun? Yeni geliştirilmesi gereken sistemlerin ne olduğunu, bunlar için ne tür insan kaynağına ihtiyacımız olduğunu ve bu insan kaynağına sahip olup olmadığımızı biliyor muyuz? Elektronik sağlık kayıt sistemlerimiz bu ödeme yönteminin gereklerini yerine getirmeye uygun mu, bu kayıtları toplumla olmasa bile en azından hekimlerle, kurumlarla paylaşmaya ne kadar hazırız?

Aslında gelecek ile ilgili değerlendirme yapanlar, futuristler özellikle pandemi döneminde hayatımızın her aşamasına giren dijitalleşme ve sağlık alanında bu gelişmelerin etkisini değerlendirecek birçok çalışma yapıyorlar ve gelişmiş sağlık sistemlerinde bu gelişmelerin sistemi ne yönde etkileyeceği konusunda çok kapsamlı tartışmalar yapılmakta ve mevzuatta değişiklikler gerçekleştirilmektedir. Ancak acaba geçmişteki tarihi ve kültürel süreçlerin bir sonucu olarak gelişen sağlık sistemleri bu yeni gelişmelere ayak uydurmak için ne kadar çabuk davranacak? Bu gelişen yeni sistemler bizi yeni mevzuat ve finansman modellerine zorlarken sağlık politikaları ile ilgilenen akademisyenlerimiz ve politika belirleyenlerimiz bu konuda ne kadar hazır? Buna benzer sorulara cevap verebilmemiz için yukarıda kısaca özetlediğimiz basit, uygulanabilir ve maliyet etkin çabaların yaygınlaştırılması gerekmektedir.

Bu nedenle Uluslar Arası On üçüncü Sağlık Kuruluşları ve Hastane Yönetimi Kongresinin ana teması “Sağlık Finansmanında Çağdaş Yaklaşımlar ve Mevzuatta Yenilikler” olacaktır.

Son yıllarda iki yıldan daha fazla süren pandeminin de etkisiyle sağlık hizmetlerinin yeniden yapılanması çalışmaları, sağlığın dijitalleşmesi doğrultusunda gerçekleştirilen mevzuat ve gerek merkezi gerekse dünyada, bölgesel ve kurumsal düzeyde gerçekleştirilen değişimler konunun tartışılması gerekliliğini doğurmuştur. Dolayısıyla üç gün süresince değişik sağlık sistemlerinde uygulamada olan müdahaleler ve bu müdahalelerin sağlık kuruluşları finansmanı üzerine etkileri karşılaştırmalı olarak gündeme getirilecek, Sağlık Finansmanında Çağdaş Yaklaşımlar ve Mevzuatta Yenilikler irdelenecektir.

Kongre süresince " Sağlık Finansmanında Çağdaş Yaklaşımlar ve Mevzuatta Yenilikler " ana teması bağlamında öncelikle, düşük maliyetli yüksek bakım kalitesi nasıl elde edilir, sağlık sigortacılığı, sağlık finansmanı kanun ve yönetmelikleri ve sağlık turizmi tartışılacaktır. Ancak " Sağlık Finansmanında Çağdaş Yaklaşımlar ve Sağlık Finansmanı Kanun ve Yönetmelikleri ve bakım sonuçlarının başarısı" bunlardan sadece birkaçıdır. Dolayısıyla kongre boyunca konuyla ilişkili şu konular üzerinde de durulması planlanmaktadır:

Sağlık İşletmelerinde Finansal Yönetim
Sağlık Sistemlerinin Geleceği
Kanıta Dayalı Yönetim
Sağlıkta Teknolojik İlerlemeler
Sağlık ve Hastane Yönetimi
Sağlık Programı Geliştirme
Hastane Yönetimi
Sağlık Hizmetlerinde Pazarlama
Sağlık Kurumlarında Stratejik Yönetim
İnsan Kaynakları Yönetimi
Sağlık Politikaları
Sağlık Mevzuatları ve Etik
Sağlıkta Bilgi Sistemleri (Sağlıkta Bilişim)
Sağlık Reformları
Sağlık Ekonomisi
Sağlık Yönetiminde Değerlendirme Yöntemleri
Sağlıkta Halkla İlişkiler
Sağlık ve Sosyal Güvenli Sistemleri, Sağlık Sigortası
Sağlıkta İletişim

Bu uluslararası kongreyi zenginleştirebilmek adına lütfen bize fikirlerinizi, bildirilerinizi ve araştırmalarınızı gönderin. Sizleri bu yılki Kongremize bildirili ya da sadece katılımcı olarak yeni bilgiler kazanmaya ve Türkiye’nin en güzel illerinden biri olan Antalya’nın ve kongrenin gerçekleşeceği Antalya’nın en iyi otellerin de birinde mükemmel ortamının tadını çıkarmaya davet ediyoruz.

Sizleri Antalya’da ağırlamaktan mutlu olacağız.
Aralık ayında Antalya’da buluşmak dileğiyle,

Prof. Dr. Seval Akgün MDi, PhDs, Msc, CPHHA
Kongre Başkanı

Geri