ICCET 2022 Türkiye 22. Uluslararası Kömür Kongresi ve Sergisi
  22nd International Coal Congress and Exhibition of Turkey
  Zonguldak
  28-30.EYLÜL,2022
     
KATEGORİ  
Maden ve Madencilik
YER   Zonguldak
TARİH   28-30.EYLÜL.2022
DÜZENLEYEN KURULUŞ   TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi
ETKİNLİK MERKEZİ  
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   www.iccet.org.tr/navbarcontents/2
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Saygıdeğer Meslektaşlarımız, Bilim İnsanları, Değerli Sektör Temsilcileri ve Sanayiciler;

Sizleri, 28-29-30 Eylül 2022 tarihlerinde Zonguldak'ta düzenlenecek olan Türkiye 22. Uluslararası Kömür Kongresi ve Sergisi’ne (ICCET 2022) davet etmekten kıvanç duyuyoruz.

Taşkömürünün, Uzun Mehmet tarafından Kdz. Ereğli'nin Kestaneci köyünde 8 Kasım 1829 tarihinde bulunduğu göz önüne alındığında, Zonguldak havzasının geçmişi 193 yıl öncesine dayanmaktadır. Türkiye Uluslararası Kömür Kongresi, geleneksel olarak, Türkiye’nin tek taşkömürü rezervlerinin yer aldığı Zonguldak’ta, 1978 yılından bu yana, iki yılda bir yapılmaktadır. Ulusal ölçekte başlayan bu kongre, kömür madenciliğinin hemen hemen her yönü ile ilgilenen ve dünyanın her yerinden madencilerin katıldığı uluslararası bir organizasyona dönüşmüş bulunmaktadır. Başlangıcından bu güne kadar kömür kongrelerinde 802 adet yerli, 103 adet yabancı bildiri sunulmuştur.

28-29-30 Eylül 2022 tarihlerinde yapılması planlanan Türkiye 22. Uluslararası Kömür Kongresi’nin hazırlık çalışmaları devam etmektedir. Bu kongrede de, öncekilerde olduğu gibi, kömürün aranmasından tüketimine kadar geçen süreçte kömür madenciliğinde yaşanan gelişmeler ve karşılaşılan sorunlar bilimsel verilerle tartışılacaktır. Ayrıca; sektördeki teknolojik gelişmelerin sergileneceği “Maden Makinaları ve Donanımı Sergisi” de kongre süresince ziyaret edilebilecektir.

Bu önemli organizasyona katılmanızı ümit eder, kongreye bilimsel katkılarınızı bekleriz.


Prof. Dr. Sait KIZGUT
Kongre Başkanı


Çağlar ÖZTÜRK
TMMOB Maden Mühendisleri Odası
Zonguldak Şubesi Başkanı

Geri