1. Uluslararası Ege Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Kongresi
  1st International Congress of Ege Social Sciences Graduate Students
  ONLINE
  1-3.HAZİRAN,2022
     
KATEGORİ  
Öğrenci Kongreleri
YER   ONLINE
TARİH   1-3.HAZİRAN.2022
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

ETKİNLİK MERKEZİ   ONLINE ONLINE ONLINE ONLINE
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   sosbilen.ege.edu.tr/tr-14926/ogrenci_kongresi.html
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, sosyal ve beşeri bilimler alanlarında lisansüstü düzeyde bilim insanı ve uzman yetiştirmek, aynı zamanda nitelikli bilimsel çalışmalar yapmak amacıyla 1982 yılında kurulmuştur. Geçtiğimiz 40 yıllık süreçte enstitümüz programlarından 990’ı doktora, 2300’ü tezli yüksek lisans programlarından olmak üzere 6701 lisansüstü öğrencisi mezun olmuştur. Köklü geçmişiyle Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2022 yılı itibariyle sosyal bilimler alanında ilk uluslararası lisansüstü öğrenci kongresini organize etmektedir.

Kongremizin amacı, Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün kuruluşunun 40. Yılında, sosyal bilimler alanında çalışmalar yapan lisansüstü öğrencilerin uluslararası akademik bir organizasyon kapsamında çalışmalarını sunmalarını ve alanlarındaki akademisyenler ile bir araya gelmelerini sağlamaktır. Bu kapsamda ana bilim dallarına göre ayrılmış oturumlara ilgili alanlardan öğretim üyeleri moderatörlük yapacaktır. Kongremiz pandemi koşulları göz önünde bulundurularak çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilecektir.

Kongremize katılım ücretsizdir. Kongre dili Türkçe ve İngilizce’dir. Yeterli sayıda başvuru olması halinde Almanca bildiriler için de oturum oluşturulacaktır. Kongrede Türkçe bildiri kontenjanı %40 ile sınırlı tutulmuştur. Kongremize gönderilen tüm bildiri özetleri hakem değerlendirmesinden geçecektir. İçerik, bilimsellik ve yazım kuralları açılarından hakemler tarafından uygun görülen bildiri sahipleri kongremizde sunum yapmaya hak kazanacaklardır. Sunulan bildirilerin tümünü içeren ISBN numaralı özet bildiri kitabı yayınlanacaktır. Tam metin gönderimi isteğe bağlı olup, yazım kurallarına uygun olarak hazırlanan tam metinler ISBN numaralı tam metin bildiri kitabında yayınlanacaktır.

Kongremizde katılımcılar tek yazarlı veya ortak yazar olarak en fazla 1 bildiri ile katılım gerçekleştirebilirler. Kongrede sunum yapan tüm bildiri sahiplerine katılım sertifikası hazırlanarak e-posta yoluyla iletilecektir. Bildiriler aşağıdaki anabilim dallarından birinde hazırlanmış olabilir. Kongremiz aşağıdaki anabilim dalları arası hazırlanmış disiplinler arası çalışmalara da açıktır.

Geri