Eğitim Bilimlerinde Dijital Dönüşüm: Metaverse Bilim Kongresi
  
  ONLINE
  8-9.HAZİRAN,2022
     
KATEGORİ  
Eğitim
YER   ONLINE
TARİH   8-9.HAZİRAN.2022
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri
Enstitüsü

ETKİNLİK MERKEZİ   ONLINE
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   egitimbilimleri.deu.edu.tr/duyurular/egitim-bilimlerinde-dijital-donusum-metaverse-bilim-kongresi/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Covid-19 pandemisi ile birlikte eğitim sektöründe ortaya çıkan teknolojilerin entegrasyonunun daha da hızlanması ve eğitime erişiminin önündeki engellere yönelik kapsayıcı önlem ve çalışmalar günümüzde artarak devam etmektedir. Yükseköğretim kurumlarının küresel düzeyde eğitim kaynaklarını daha erişilebilir ve dijital altyapıya uygun olarak dönüşümünü gerçekleştirmesi beklenmektedir. Bu noktada teknolojilerin geleceği yükseköğretim kurumlarında da dönüştürücü güç olacaktır.

Dijitalleşmenin yeni dönemi olan Metaverse dünyasında mevcut durumu ve altyapıyı çeşitli disiplinler ile sorgulayarak akademik ortamda buluşturmayı amaçlayan bu kongre ile geleceğin mezunları, yeni iş ve istihdam olanakları, hukuki düzenlemeler ve sınırlılıklar üzerinden “Eğitim Bilimleri Dijital Dönüşüm: Metaverse ” konusu tartışılacaktır.

Kongrenin konu başlıkları ve hedef kitlesi yükseköğretim temelinde bir ilki oluşturmaktadır. Araştırma Üniversitesi olarak Üniversitemiz, geleceğin teknolojilerinin yükseköğretim sisteminde oluşabilecek yapısal ve dönüştürücü gücünü “sanal projeksiyon” çerçevesinden görmeyi hedeflemektedir.

Geri