8. Egzersiz Fizyolojisi Sempozyumu
  
  İstanbul
  12-15.MAYIS,2022
     
KATEGORİ  
Multidisipliner
YER   İstanbul
TARİH   12-15.MAYIS.2022
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Türk Fizyolojik Bilimler Derneği
-İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi

ETKİNLİK MERKEZİ   İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Azmi
Ofluoğlu Yerleşkesi
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   ulusalegzersizfizyolojisisempozyumu.yeniyuzyil.edu.tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Sayın Konuklarımız,

8. Egzersiz Fizyolojisi Sempozyumu’nu 12-15 Mayıs 2022 tarihinde İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültelerimizin ev sahipliğinde ülkemizin gözde şehri İstanbul’umuzda düzenliyor olmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Türk Fizyolojik Bilimler Derneği’nin öncülüğünde ve destekleriyle iki yılda bir düzenlenen Egzersiz Fizyolojisi Sempozyumlarımız daha önce ülkemizin saygıdeğer üniversitelerinin ev sahipliğinde, farklı illerimizde 7 kez düzenlenmiştir. 2021 yılında düzenlenmesi planlanan 8. Sempozyumumuz maalesef tüm dünyada neredeyse yaşamı durma noktasına getiren COVID-19 pandemisi nedeni ile yapılamamıştır. Kongreler, sempozyumlar gibi bilimsel buluşma günlerinin sadece bilimsel paylaşımlara aracılık etmediği, aynı zamanda sosyal etkileşimleri de beraberinde getirdiği, bu bilimsel toplantılarda kurulan diyalogların daha sonraları da devam ettiği, hatta bir çok bilimsel çalışmaya da vesile olduğu düşüncesi ile 8. Egzersiz Fizyolojisi Sempozyumu’muzu yüz yüze yapabilmek adına 1 yıl öteledik ve 12-15 Mayıs 2022 tarihlerinde organize etmeyi planladık.

Egzersiz Fizyolojisi Sempozyumlarımız gelişen bilimsel veriler ışığında her yıl kendini yenileyerek, gün yakalamayı, güncel olabilmeyi başarmıştır. Bu yıl “Genetik yapımız kaderimiz değildir.” sloganından yola çıkarak 8. Egzersiz Fizyolojisi Sempozyumu’muzun ana teması “Genetik, Nutrigenetik, Epigenetik ve Egzersiz” olarak belirlenmiştir. Bu vesile ile genetik, nutrigenetik, epigenetik ve egzersiz konuları ile ilgilenen ülkemizin önde gelen akademisyenlerinin çalışmalarını dinleme, edindikleri birikimlerini paylaşma, egzersiz konusuna tüm yönleriyle multidisipliner ve interdisipliner yaklaşma fırsatı bulacağız.

Sempozyumumuza katılımınız, değerli çalışmalarınızı sözel ve poster bildiri olarak paylaşımınız bizleri mutlu etmesinin yanı sıra sempozyumumuzun bilimselliğine de değer katacaktır. Sempozyumumuzda konferans, panel, sözlü ve poster sunumların yanı sıra 12 Mayıs günü “Egzersiz Reçetelemesi”, “Temel EKG Değerlendirmesi”, “Solunum Fonksiyon Testleri ve Yorumu” ve “Uygulamalı Kardiyopulmoner Egzersiz Testleri Ölçüm ve Değerlendirmeleri” ile ilgili dört adet kurs düzenlenecektir. Kurslar sınırlı sayıda katılım ile gerçekleştirilecek olup kayıt zorunluluğu bulunmaktadır (Her kurs için 25 katılımcı planlanmış olup aynı kişilerin iki ayrı kursa kayıt yaptırması mümkündür). Sempozyumumuzun misyonu her yaşta ve her tür hastalık durumunda bile yapılabilecek egzersizler olduğunu vurgulamak ve egzersizin bir reçete olduğu, kişiye özel düzenlenmesi gerektiği konusunda farkındalık yaratmak olarak belirlenmiştir. Sempozyumumuzun bilimsel içeriğinin yanı sıra zengin bir sosyal program ile ülkemizin sanat, kültür ve spor başkenti İstanbul’umuza sizleri davet ediyor ve ağırlamak için heyecanla bekliyoruz.

Prof. Dr. Mehmet ÜNAL
Sempozyum Başkanı

Geri