Erdiş Anestezi 2022 1. Ulusal Erciyes Diş Hekimliğinde Anestezi
  Sempozyumu
  
  ONLINE
  9-9.NİSAN,2022
     
KATEGORİ  
Diş Hekimliği
YER   ONLINE
TARİH   9-9.NİSAN.2022
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

ETKİNLİK MERKEZİ   ONLINE
ORGANİZATÖR KURULUŞ   Dalya Turizm
ETKİNLİK WEB SAYFASI   erdisanestezi2022.com/tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarımız,

Sizleri, 9 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz “1. Ulusal Erciyes Diş Hekimliğinde Anestezi Sempozyumu”na davet etmekten onur ve mutluluk duyuyoruz. Bilimin ve bilginin sınır tanımazlığı ilkesiyle, ülkemizde alanında ilk olma özelliği taşıyan sempozyumumuzu, halen içinde bulunduğumuz pandemi koşulları nedeniyle on-line olarak planladık.

Anesteziyoloji biliminin, son yarım asırda baş döndürücü bir hızla gelişmesi, bir çok bilim alanındaki gelişmelerin de önünü açmıştır. Üstelik bu durum, sadece cerrahi bilimlerle sınırlı kalmamış, bir çok cerrahi olmayan tıp ve diş hekimliği disiplinlerini kapsar hale gelmiştir. Çağımız, anesteziyoloji bilim alanında olduğu kadar, diş hekimliği bilim alanlarında da hayranlık uyandıran gelişmelere sahne olmuş, birkaç dekad önce hayal bile edilemeyen uygulamalar, artık rutin uygulamalarımız haline gelmiştir. Söz konusu gelişmeler, sağlık hizmetlerini bireysel olmaktan çıkarıp, bir takım çalışması halinde yürütülmesini zorunlu kılmış ve bir çok disiplini bir araya getirmiştir. Bu birlikteliklerin en çarpıcı örneği, anesteziyoloji bilimi ve diş hekimliği bilim alanları arasında yaşanmaktadır. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi bilim alanındaki gelişmeler, genel anestezi altında gerçekleştirilen major ameliyatları artırmış, donanımlı ameliyathaneler ve yataklı servisler, diş hekimliği bilim alanında hizmet veren sağlık kuruluşlarının olmazsa olmazı haline gelmiştir. Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültemiz, donanımlı ameliyathaneleri, yataklı servisleri ve diş hekimleri ve anesteziyologların yanı sıra pediatri ve iç hastalıkları bilim alanlarında hizmet veren akademik personeliyle ülkemizde ilkleri gerçekleştirmiş olmanın haklı gururunu taşımaktadır.

Yukarıda da bahsedildiği gibi, anesteziyoloji bilim alanı, diş hekimliği bilim alanlarından, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, pedodonti, endodonti, restoratif diş tedavisi, periodontoloji başta olmak üzere diş hekimliğinin diğer bütün dallarına katkı sunmaktadır. İlkini gerçekleştireceğimiz bu sempozyumda, diş hekimliği ve anesteziyolojinin bakış açılarını yansıtacak birbirinden değerli konuşmacıların yanı sıra, perioperatif hasta takibinde vazgeçilmez değere sahip pediatri ve iç hastalıkları bilim alanlarından konuşmacıların da yer alması, sempozyumun bir bilim ve bilgi şöleni tadında geçmesine önemli katkılar sağlayacaktır. Sempozyumumuzda yer verdiğimiz, alanında yetkin ve popüler bilim insanları tarafından sunulacak konferansta ele alınacak olan “diş hekimliğinde anestezi ilişkili medikolegal sorunlar” konusunun, hepimizin yoğun ilgisiyle takip edileceğini umuyoruz.

Bu önemli multidisipliner bilgi paylaşımının gerçekleşmesinde bizleri yüreklendiren, ilgisi ve desteğini eksik etmeyen Onursal Başkanlarımız, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa ÇALIŞ’a, Sayın Dekanımız Prof. Dr. Adnan ÖZTÜRK’e ve Sayın Prof. Dr. Meral KANBAK ve Prof. Dr. Aslı DÖNMEZ nezdinde, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği ve TARD İç Anadolu Şubesine şükran borçluyuz.

Sizleri bilime katkı sağlayacağı inancıyla bir araya geleceğimiz on-line sempozyumumuzda, sağlık ve esenlikle heyecanımızı paylaşmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla…


Doç. Dr. Dilek GÜNAY CANPOLAT
Sempozyum Başkanı

Geri