Türkiye Psikiyatri Derneği Yıllık Toplantısı ve
  1. Uluslararası 25. Ulusal Klinik Eğitim Sempozyumu
  
  İzmir / Çeşme / ONLINE
  19-22.MAYIS,2022
     
KATEGORİ  
Tıp Kongreleri
YER   İzmir / Çeşme / ONLINE
TARİH   19-22.MAYIS.2022
DÜZENLEYEN KURULUŞ   Türkiye Psikiyatri Derneği
ETKİNLİK MERKEZİ   Altın Yunus Otel / ONLINE
ORGANİZATÖR KURULUŞ   *REKLAM VERİNİZ! info@kongremerkezi.net
ETKİNLİK WEB SAYFASI   25psikiyatri.org/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Değerli Meslektaşlarımız,

Bu yıldan itibaren uluslararası nitelikte düzenlenecek Türkiye Psikiyatri Derneği Yıllık Toplantısı ve 1. Uluslararası 25. Ulusal Klinik Eğitim Sempozyumu’nda sizlerle buluşmak için sabırsızlanıyoruz.

Pandemi nedeniyle kongrelerin tamamen çevrim içi olduğu dönemde düzenlediğimiz 24. Klinik Eğitim Sempozyumu davet mektubunda “Belki aynı masada oturamayacağız, belki denizin sesini birlikte dinleyemeyeceğiz, belki hasretle kucaklaşamayacağız ama birbirimizi duyacağız, göreceğiz ve birbirimizden öğreneceğiz” demiş, “Bilgisayarlarınız güncel mi? Yeterli kotanız var mı? Kahve hazır mı? Koltuklar rahat mı?” diye sormuştuk. 20-24 Ekim 2021’de sizlerin değerli katkı ve katılımınızla gerçekleştirdiğimiz 57. Ulusal Psikiyatri Kongresi’nde ise fiziksel olarak aynı mekânı paylaşmanın yanı sıra çevrim içi toplantıların avantajlarından da yararlandık, böylece Ulusal Psikiyatri Kongresi ilk kez hibrit olarak düzenlendi.

Alınan önlemler sayesinde yüz yüze katılan meslektaşlarımızın sağlığını riske atmadan kongreyi tamamlayabildik. Çevrim içi katılmayı tercih eden meslektaşlarımıza da bir salondaki tüm oturumları izleme seçeneği sunarak her nerede iseler orada kongre heyecanını ve keyfini kendilerine ulaştırmaya çabaladık. Böylelikle pandemi sürecinde tümüyle çevrim içi düzenlenen kongrelerden hibrit kongreye geçiş yapmış olduk.

Bu birikim sonucunda, asistanlıktan emekliliğe sürekli eğitimin, mesleki gelişimin toplantısı Klinik Eğitim Sempozyumu’nu, 19-22 Mayıs’ta bir kez daha hibrit olarak düzenlemeye karar verdik. Sempozyumu, yüz yüze katılmayı tercih eden meslektaşlarımızla Çeşme Altın Yunus Otel’de aynı masaya oturacağımız, denizin sesini birlikte dinleyebileceğimiz ve kollarımızla değilse de gözlerimizle kucaklaşacağımız biçimde, çevrim içi katılmayı tercih edecek meslektaşlarımızla da iki salondaki tüm oturumları bilgisayarlarından izleyebilecekleri şekilde düzenleyeceğiz. Etkinlik önerisi veren meslektaşlarımıza tüm konuşmacıların yüz yüze salonlarda bulunmaları gereğinin altını çizmek isteriz.

Gerek sizlerden aldığımız bildirimler doğrultusunda gerek aşıların etkinlikleri hakkındaki tartışmaların gündemden düşmediği bu dönemde, Türkiye Psikiyatri Derneği Yıllık Toplantısı ve 1. Uluslararası 25. Ulusal Klinik Eğitim Sempozyumu’nun odağına tedavilerde etkinlik ve etkililiği koymak istedik. Çalışma Birimlerimiz bu doğrultuda önerilerini hazırlayacaklar, Bilimsel Düzenleme Kurulumuz oturumları planlayacak. Yan yana ama maske-mesafe ve HES kodlarımızla ya aşı belgelerimiz ya da PCR test sonuçlarımızla salonlarda veya ekran başında kâh evde, kâh hastanede, belki serviste, belki muayenehanede ancak her halükârda bir arada dinleyeceğiz, konuşacağız, tartışacağız ve hep yaptığımız gibi birbirimizden besleneceğiz. Oturumlar dışında, bilimsel ve mesleki konularda çalışma birimlerimizin toplanacağı, heyecanlı tartışmalar yapacakları ve ortak çalışmalar planlayacakları, meraklılarının uzmanlarla buluşacağı Altın Yunus Otel’in geniş bahçesinin sunduğu imkânla kimi zaman açık havada, çevrim içi katılanların da ekran başından ulaşabilecekleri ortamlar oluşturmayı hayal ediyoruz. Artık gelenekselleştiği üzere bu yıl da Sempozyumu Çocuk Dostu olarak düzenliyoruz.

Kongrede ne olacak? Yoğun bir bilimsel program ve yüksek katılımla geçirdiğimiz 57. Ulusal Psikiyatri Kongresi’nde edindiğimiz deneyimleri Klinik Eğitim Sempozyumu’nda kullanarak katılımcılarımızın mutlu ve tatminkâr ayrılacağı bir toplantı geçirmeleri için çabalıyoruz. UPK geri bildirimlerindeki tebrikleri, iltifatları olduğu kadar değerli önerilerinizi, serzenişleri de kaydettik. Hepsini dikkate alarak Merkez Yönetim Kurulu ve Bilimsel Toplantılar Düzenleme Kurulu olarak Sempozyum planını yapmaya gayret ettik. Şimdi sıra hepimizde: Uluslararası katılımla, Etik duyarlılıkla, Dayanışma içinde, Bilimi önceleyen 25. Klinik Eğitim Sempozyumumuzu hep birlikte oluşturalım.

Türkiye Psikiyatri Derneği Yıllık Toplantısı ve 1. Uluslararası 25. Ulusal Klinik Eğitim Sempozyumu’nda görüşmek dileğiyle…

Koray Başar
Türkiye Psikiyatri Derneği
Genel Başkanı

Gamze Özçürümez Bilgili
Türkiye Psikiyatri Derneği
Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı

Geri