Psikolojik Danışman Eğitimi, Süpervizyonu ve Akreditasyonu Sempozyumu
  
  ONLINE
  13-14.MAYIS,2022
     
KATEGORİ  
Psikoloji
YER   ONLINE
TARİH   13-14.MAYIS.2022
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği
-Necmettin Erbakan Üniversitesi

ETKİNLİK MERKEZİ   ONLINE
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   pdr.org.tr/psikolojik-danisman-egitimi-supervizyonu-ve-akreditasyonu-sempozyumu/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Saygıdeğer meslektaşlarımız,

Sizleri Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Psikolojik Danışma ve Rehberlik Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Birimi (PDR-EPDAB) ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliği ile 13-14 Mayıs 2022 tarihlerinde çevrimiçi ortamda gerçekleştireceğimiz Psikolojik Danışman Eğitimi, Süpervizyonu ve Akreditasyonu Sempozyumu’na davet etmek istiyoruz. Sizleri sempozyumda aramızda görmekten dolayı onur duyarız.

Psikolojik Danışman Eğitimi, Süpervizyonu ve Akreditasyonu Sempozyumu’nun ana teması “Psikolojik Danışman Eğitiminde Standartlar” olarak belirlenmiştir. Bildiğiniz üzere, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği bünyesinde, 2021 yılında PDR-EPDAB kuruldu, genel kurulda Akreditasyon Üst Kurul asil ve yedek üyeleri seçildi, gerekli tüzük değişiklikleri gerçekleştirildi. Devamında, psikolojik danışman eğitiminde ulusal standartların hazırlanması amacıyla komisyonlar kuruldu, bu konularla ilgili bilgiler web sayfasında yayımlanmaya başlandı. Türkiye’deki birçok üniversitemiz ve ABD’deki üniversitelerde görev yapan psikolojik danışman eğitimcileri bu komisyonlarımızda görevler aldılar. Çalışmalarını tamamlayan komisyonların bu standartlarla ilgili çalışmaları tüm Türkiye’deki psikolojik danışmanlara, psikolojik danışman eğitimcilerine, ilgili paydaşlara duyurulmaya ve aynı zamanda web sitesinde yayımlanmaya başlandı. Böylece, geniş bir kesimden geribildirimler almak hedeflendi.

Bu çalışmalara bir yenisini daha ekliyor ve bu sempozyumu düzenliyoruz. Sempozyum, belirlenen temaya uygun biçimde konferans, panel ve bildiri sunumları ile gerçekleştirilecek ve sınırlı sayıda sözel bildiri kabul edilecektir. Kayıtları, bildiri gönderimini ve panel düzenlemek isteyenler için panel bilgilerini Google Form kullanarak yapabilirsiniz (https://forms.gle/bk4wANXiumBaeB3UA). Panel düzenlemek isteyen psikolojik danışman eğitimcileri ayrıca, sempozyum düzenleme kurulu e-posta adresine (pdesas@pdr.org.tr), panel başlığı ile panelist bilgilerini gönderebilirler.

Sempozyumda sunulan bildirilerin özetleri, E-Özet Kitabında ve tam metinleri ise E-Tam Metin Kitabında yayımlanacaktır. Ayrıca kongrede sunulan bildirilerin tam metinleri isteğe bağlı olarak hakem sürecinden sonra Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği’nin yayınlarından olan Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Dergisi, Okul Psikolojik Danışmanlığı Dergisi, Kariyer Psikolojik Danışmanlığı Dergisi, Aile Psikolojik Danışmanlığı Dergisi veya Klinik Ruh Sağlığı ve Psikolojik Danışmanlığı Dergileri’nde yayımlanabilecektir.

Psikolojik danışma ve rehberlik eğitimindeki bu ilk ve önemli sempozyuma siz değerli meslektaşlarımızı heyecanla bekliyoruz.

Saygılarımızla…


Uzm.Psk.Dan.Oğuz ÖZAT
Türk PDR Derneği Genel Başkanı

Prof.Dr. Erdal HAMARTA
Kongre Düzenleme Kurulu Eş Başkanı

Prof.Dr. Ragıp Özyürek
Kongre Düzenleme Kurulu Eş Başkanı

Geri