2. Uluslararası Multidisipliner Dijital Yaşam Kongresi
  2nd International Multidisciplinary Digital Life Congress
  Ankara / ONLINE
  20-22.MAYIS,2022
     
KATEGORİ  
Multidisipliner
YER   Ankara / ONLINE
TARİH   20-22.MAYIS.2022
DÜZENLEYEN KURULUŞ   -Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği
-Gazi Üniversitesi

ETKİNLİK MERKEZİ   Gazi Üniversitesi Yerleşkesi / ONLINE
ORGANİZATÖR KURULUŞ  
ETKİNLİK WEB SAYFASI   www.dibamder.org.tr/
DAVET KONAKLAMA LİNKLER İLETİŞİM
Saygıdeğer Bilim İnsanları,

Beşerî yaşamın farkındalık sorumluluğu olan; kitleleri yönlendiren ve yöneten mekanizmaların saygıdeğer temsilcileri, değerli katılımcılar;

​Misyonu ve vizyonu itibariyle dijital gelişimin toplumsal faydaya dönüşmesine bilimsel bakış açısı koyma amacını; sakıncalarını da çok yönlü analizlerle vurgulayarak toplumsal bilince katkı sağlamak amacıyla kurulan Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneğimiz ve Türkiye’nin En köklü ve Prestijli Üniversitelerinden Gazi Üniversitesi işbirliği ile düzenleyeceğimiz II. Uluslararası Multidisipliner Dijital Yaşam Kongresi (İnternational Multidisiplinary Digital Life Congress) (IMDLIC-II. 2022) 20-22 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır. Bu alanda Akademik ve güncel bakış açısı, toplumsal yansımaları, gelişimsel etkileri ve farkındalık çıktıları ile uluslararası katılımlı, ileri düzey bilimsel bir kongreyi 2. kez düzenlemenin gurur ve heyecanı içerisindeyiz.

​Dijitalizm’in getirmiş olduğu ve getireceği yenilikleri bilinçli bir şekilde özümsemek gayet tabii elzemdir. Her yeniliğin faydalı yönlerinin konuşulduğu bir ortamda; olumsuz yönlerinin de olabileceği gerçeğini stratejik bir bakış açısıyla ele alabilmek te ayrı bir ehemmiyet ve yetidir. Günümüzün belki de en önemli unsurlarından olan iletişimin artık sanal ve sosyal unsurları ihtiva eden dijital dünyanın olağan akışı içerisinde tüm etki ve yetkileriyle yönetilebilmesi, ancak bilimsel bir bakış açısının çıktıları arasında yer alabilir. Simulatif sanal evrenlerin önümüze serpildiği günümüz dünyasında insani vasıflarımızla hayatta kalmak ve kontrol mekanizmalarına azami seviyede sahip kalabilmek gibi çok stratejik ve önem arz eden yükümlülüklerimiz bulunmaktadır.

Tüm bu unsurları ele alacağımız ve çok yönlü bakış açısı dinamiklerini hayata geçirmek amacı taşıyan II. Uluslararası Multidisipliner Dijital Yaşam Kongremiz, akademik ve bilimsel temelli çalışmalarınızın harmanlandığı bir bilim şölen olarak bizleri beklemektedir. Bu Uluslararası organizasyonun önemli bir paydaşı olarak sizleri Başkent Ankara’da ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyacağımızı ifade etmek isterim. Çalışmalarımızın vatanımıza, milletimize ve insanlığa faydalı olmasını ve farkındalık oluşturmasını diliyor, sizleri bu büyük buluşmaya gururla davet ediyorum.

Saygılarımla,


Prof. Dr. Tuncay DİLCİ

IMDLIC II. Uluslararası Multidisipliner Dijital Yaşam Kongresi 2022
Genel Koordinatörü

Geri